vineri, 25 mai 2012

Expoziţie şi licitaţie de artă, cu scop caritabil, pentru susţinerea Liceului de Arte Plastice Timişoara

Marţi 29 mai 2012, ora 18.00, la Calpe Gallery, (Bastion Theresia, corp D) va avea loc licitaţia a peste 80 de lucrări de artă, donate Liceului de Arte Plastice Timişoara de către artişti, acţiunea cu cea mai mare anvergură de până acum din cadrul campaniei de strângere de fonduri organizate de Liceu şi susţinătorii acestuia. Dan Perjovschi, Constantin Flondor, Leon Vreme, Doru Tulcan, Minodora Tulcan, Viorel Toma, Dacian Andoni, Suzana Fântânariu, Călin Beloescu, Adriana Oancea Şuteu, Rodica Regep Banciu, Constantin Catargiu, Constantin Răducan, Vică Tilă Adorian, Bogdan Achimescu, Mihai Zgondoiu, Eugen Barzu, Costin Brăteanu, Delia Corban, Adriana Lucaciu, Veronica Adorian, Ana Adam, Nada Stojici, Camil Mihăescu, Livia Coloji sunt doar câţiva dintre artiştii ce au donat în această perioadă lucrări de pictură, sculptură, grafică şi gravură pentru acest eveniment caritabil.

Expoziţia lucrărilor este deschisă în perioada 26-29 mai, la Calpe Gallery, între orele 12-20.00, când doritorii se pot şi înscrie pentru licitaţie. Alternativ, catalogul lucrărilor precum şi formularul şi regulamentul de înscriere pot fi vizualizate şi descărcate de pe link-urile de mai jos:
CATALOG
REGULAMENT
FORMULAR LICITATIE

Datorită numărului mare de lucrări donate şi timpului scurt în care Liceul de Arte Plastice Timişoara necesită accesarea de fonduri pentru plata restanţelor la utilităţi, licitaţia este organizată pe două secţiuni.

Secţiunea 1: orele 18.00-19.00 Licitaţie fără strigare (silent auction) pentru lucrări cu valori de catalog cuprinse între 40 şi 350 de euro

Această metodă de licitare, mai puţin cunoscută în România, permite accesarea unei oferte largi de lucrări  într‑un timp scurt. Lucrările din această secţiune vor avea alăturată fişa de licitaţie ce conţine datele de catalog ale lucrării şi artistului şi un tabel cu sumele ce se pot licita în ordine crescătoare, începând cu preţul de pornire (30-75% din preţul de catalog) şi finalizând cu preţul de achiziţie imediată (200-400% din preţul de catalog). Participantul înscrie în dreptul sumei agreate numărul unic personal (primit în urma înscrierii la licitaţie), pentru a plasa o ofertă sau pentru a plusa oferta anterioară, până când secţiunea este declarată închisă.

Secţiunea a II-a: 19.20-20.00 Licitaţie cu strigare pentru lucrări cu valori de catalog peste 350 euro


În baza formularului de înscriere, participantul primeşte un cartonaş inscripţionat cu numărul personal unic, pe care‑l ridică în timpul licitaţiei pentru confirmarea preţului propus de conducător.

La finalul fiecărei secţiuni conducătorul licitaţiei anunţă câştigătorii licitaţiei precum şi sumele licitate. Persoanele interesate de achiziţionarea unor lucrări din licitaţie, care nu pot participa personal la vânzare, sunt rugate să ia legătura cu organizatorii pentru a stabili modalitatea de reprezentare.

Informaţii suplimentare legate de modalităţile de licitare şi înscriere la licitaţie sunt oferite de către organizatori, prezenţi pe tot parcursul expoziţiei la Calpe Gallery, pe adresa liceuldeartetm.blogspot.com şi pe email la licitatie29mai@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu